Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke (angl. cookies).
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Strinjam se Želim izvedeti več

Še Malte

dila


Za podaljšani vikend sem se še sam zatekel v Malto. V petek sem štartal v smeri Kolnbreinšpica, nato desno in pod Petereckom čez greben v smeri Hafnerja. Skalni greben Hafnerja je bil do sedla pod vrhom kopen. Smučal sem od vršnih skal in levo v flanko, nižje sem našel eleganten prehod nazaj na greben. Ob povratku sem pogledal še na Kolnbreinšpic, kje se tej pride na vrh s severa pozimi. Pir … , spat v Osnabrucker hito.
V soboto sem šibnil nazaj do “picikldepoja” na srečanje z Ikijem, Ludvanom in Borisom. Ponovili smo vzpon na Ankogel in Schwarzhorn, ki ga je opravila TR ekipa nekaj dni nazaj, z varianto štarta po dolini Kleinelandtal. Smučarija z vrha Schwarzhorna je bila še vedno bombastična.
V nedeljo sem opravil turo iz Osnabrucker hite na Hochalmšpic. Skozi diagonalni kanal sredi pobočja in Preimlške škrbine na vrh. Vrnil sem se v smeri špure z Oberlercherpšpica. Iskanje “edinega” prehoda spodaj med slapi je bilo kar hec, saj proga Oberlercheršpic ne obratuje več. Prvo živo dušo ta dan sem srečal na jezu.

Večera v Osnabrucker hiti sem preživel v družbi lisičke s pohabljeno sprednjo tačko. Če jo kdo sreča, naj ji
da keks :).

Gozdni (Boris, Ludva, Iki)

Last modified: 24/01/2022