Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke (angl. cookies).
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Strinjam se Želim izvedeti več

Oberlercherspitze

dila


V nedeljo smo zaključili z Malto za letos.
Že lani nam je Franc obljubljal palačinke v zimski sobi in letos nam jih je za zaključno večerjo sezone res pripravil.
Na turo smo šli v soboto popoldan in zvečer primaširali (malo peš, malo s smučmi po frišnem snegu) v zimsko sobo koče Osnabrücker. Franc nam je pripravil večerjo, ostali smo poskrbeli le, da je bila vinska klet založena.
V nedeljo zjutraj (ob 5,30) smo štartali po smeri za Hochalmspitze proti škrbini Preiml. Nekje na pol poti do škrbine smo zavili levo in se po daljšem prečenju na koncu čez sedlo priključili na normalno smer iz Kölnbrein jeza na Oberlercher. Večina se nas je zadovoljila s smučarskim predvrhom Oberlercherja, le naš Franc je skočil na vrh – greben je bil kopen in se ni dalo s smučmi do vrha.
Smučali smo direktno na jez, spodaj po skrajno desni varjanti (navzdol gledano), ki je imela več snega. Smučarija je bila dobra, zgoraj malo težji celc, spodaj pa južen celc. Dile smo nesli do jeza dobre pol ure. Fajn je blo.
Tura pa še ni bila tazadnja.

Božidar, PalačinkarFranc, Gozdni, Iča in Štehi

Last modified: 24/01/2022