Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke (angl. cookies).
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Strinjam se Želim izvedeti več

Tour de ukrep (po meji DG občine)

kola

V koronski karanteni proti okužbi sva se v huronski kretenski protipaniki podala na sprostitev – po predpisih!- po meji lastne občine. Dravograd omejuje sredogorje, razdeli pa reka Drava, ravno prav za turo v dveh polovicah, ki sodi med manj zahtevne in neizpostavljene.

Logistika pa je v drugih kategorijah, sploh, če je treba pokombinirati kolo, peš, smuči, psa in morebiti še čoln (zaradi vetra žal odpadel). Zato sva turo začela višje, pri Bogatcu, do koder sva se peljala z avtomobilom. Smuči sva proti pričakovanju nesla le kakih 5 min, nato pa je bil pas snega vse do sv. Urbana, od koder je še pogojno sneg do tik pod vrhom Košenjaka. Smuke ni, je pa lep sprehod s smučmi na rami do mejne kmetije Ravnjak, kjer sva jih skrila in peljala psičko počivat v dolino, zajahala kolesi in šla po kombi.

Naslednji dan smo začeli sproščeno pri piknikplacu Rener, spadili labode in delavce na šoderjami ter jo čez polja mahnili v gozd po mejnih kamnih proti Strojni in nad Hrastnikom levo do Nacesnika in Trotovega križa, kjer nama je pomagal Mičotov stric z dostavo koles in odvozom psa. S kolesi sva prečila pod Šteharjem do grabna in zopet gor na Koroški Selovec (sv. Neža), v Bukovsko vas in malo ne šverc čez SG občino do Jesenka in hitro nazaj v Dravograd čez razgledne grebenske hopserje mimo Šentjanža nad Dravčami do Trbonjskega jezera in fletno domov na Laško namesto Corone.

Mitja, KajaK

 

 

Last modified: 24/01/2022