Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke (angl. cookies).
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Strinjam se Želim izvedeti več

Piramide Vincent – Monte Rosa

dila

V soboto smo šli zaključit sezono na Monte Roso.
Štartali smo na Italjanski strani v dolini Valsesia v Alagni. Prvič v poletni sezoni so zalaufali žičnice v znanem smučarskem freeride paradižu pod M.Roso.
Do višine 3260 so nam prišparali 6 ur hoje. Od tu, kjer se je po 10 min. že začel sneg, smo bili v 2 urah do koče Gnifetti 3647m, kjer smo malo spraznili rukzoke in preverili rezervacijo naših postelj.
Po ledeniku Garstelet smo nadaljevali na Piramide Vincent 4215m. Hitro smo odsmučali nazaj do koče Gnifetti, saj vreme ni bilo preveč stabilno.
Smučarija je nezahtevna, vendar uživancija prava, južen poletni sneg se je začel malo nad kočo. Vreme je bilo še kr nekod, čeprav so nam oblaki grozili iz vseh strani.
Snega je menda v primerjavi s prejšnjimi leti malo majn, pa tudi ledeniških razpok je že kr nekaj.
Na hribu je bilo veliko folka, več kot polovico smučarjev, srečali smo tudi ekipo turnih navdušencev iz Mojstrane, ki so imeli enake plane kot mi.
Prespali (poizkušali prespat) smo v koči Gnifetti, za katero je rezervacija nujna, saj je bila kljub nevzpodbudni vremenski napovedi, nabito polna. Tudi spodnja, 100m nižja koča Mantova je bila polna.
Ekipa: Manjana, Mičo, Zapi in Štehi

.

Lyskamm in ledenik Lys.

.

Prvič čez 4 jurje.

Last modified: 24/01/2022